Nieuwsbericht

Indien dien dit bericht niet zichtbaar is dient u eerst in te loggen.

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht

Informatie-uitwisseling bij de aanpak van problematische jeugdgroepen

10/11/2017

Om problematische jeugdgroepen aan te kunnen pakken is de inzet/betrokkenheid van diverse partijen nodig (o.a. gemeente, politie, Openbaar Ministerie, jongerenwerk/straathoekwerk).

Om effectief samen te kunnen werken is informatie-uitwisseling noodzakelijk. Op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens, de Wet politiegegevens en de Wet Justitiële en Strafvorderlijke gegevens kunnen de betrokken partijen echter niet zo maar informatie uitwisselen.

Op de website van het Veiligheidsnetwerk Oost Nederland is een document opgenomen (juridisch kader) dat nadere informatie geeft over de (rand)voorwaarden waar aan voldaan moet worden om informatie uit te kunnen wisselen bij de aanpak van problematische jeugdgroepen. Daarbij is ook een modelconvenant opgenomen dat gebruikt kan worden als basis om rechtmatig informatie uit te kunnen wisselen. Naast dit modelconvenant zullen op korte termijn ook vergelijkbare convenanten van enkele gemeenten (als voorbeeld) op de website van het Veiligheidsnetwerk Oost Nederland worden opgenomen.

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door te registreren.

ACCOUNT AANVRAGEN