Nieuwsbericht

Indien dien dit bericht niet zichtbaar is dient u eerst in te loggen.

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht

Regionaal Forensisch Psychiatrisch Netwerk Oost-Nederland

16/01/2018

Het Regionaal Forensisch Psychiatrisch Netwerk Oost-Nederland (RFPN) is een regionaal overleg voor complexe casuïstiek waarbij men lokaal geen adequate oplossing vond of denkt te vinden.

Doelgroep
De doelgroep van het RFPN bestaat veelal uit personen met gecombineerde problematiek. Zij hebben psychiatrische stoornissen, stoornissen in de persoonlijkheidsontwikkeling, verslavingsproblematiek vaak in combinatie met lichtverstandelijke en cognitieve beperkingen. Zij vormen een gevaar of kunnen een gevaar voor de samenleving vormen. Ze zijn in aanraking gekomen met de strafketen of er wordt verwacht dat ze daarmee in aanraking zullen komen.

Casusoverleg
Primair is het RFPN casusoverleg een ‘opschaalvoorziening’ voor de veiligheidshuizen of andere lokale gremia waarin complexe casuïstiek wordt besproken. Het RFPN is samengesteld uit een aantal vaste consulenten uit de eenheid Oost-Nederland. Daarnaast schuiven per casusbespreking betrokken professionals aan die bemoeienis hebben met het betreffende individuele dossier.  

Integraal en persoonsgericht
Het RFPN richt zich in haar casusoverleg op het realiseren van een integrale persoonsgerichte aanpak, uitmondend in een integraal, persoonsgericht beschreven plan van aanpak, waarin adequaat op- en afgeschaald wordt. Daarmee willen we bereiken dat binnen de regionale zorgketen de continuïteit van zorg wordt geborgd en dat de cliënten de meest passende en tijdige zorg, begeleiding en ondersteuning krijgen.

Doel
Het doel van het RFPN is daarom het tijdig organiseren van een soepel lopend traject van zorg wanneer dit in lokaal overleg niet lukt.

Meer informatie over het RFPN staat in deze presentatie:  

 

Presentatie RFPN


 

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Janneke Schepers, procesmanager RFPN Gelderland: j.schepers@veiligheidsnetwerkon.nl

Sharon Rauwers, procesmanager RFPN Overijssel: s.rauwers@veiligheidsnetwerkon.nl 

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door te registreren.

ACCOUNT AANVRAGEN