Nieuwsbericht

Indien dien dit bericht niet zichtbaar is dient u eerst in te loggen.

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht

Informatieproducten

18/12/2018

Om de gemeentelijke regierol op het gebied van veiligheid goed te kunnen vervullen, is een goede informatiepositie belangrijk. Enkele gemeenten, zoals Nijmegen en Enschede, hebben hier door het gebruik van intelligence grote stappen in gezet.

Met behulp van dashboards maken zij data over veiligheid inzichtelijk, waardoor zij vroegtijdig ‘hotspots’ en problemen kunnen signaleren. Er zijn allerlei informatieproducten die kunnen bijdragen aan de gemeentelijke informatiepositie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende soorten analyses, of formats met data van de politie.

De informatieproducten kennen allemaal hun eigen randvoorwaarden, procesvereisten en informatiewaarde. Om andere gemeenten te informeren en te helpen, zijn er handige documenten beschikbaar gesteld in de kennisbank van het Veiligheidsnetwerk Oost-Nederland. Zo staat er een overzicht van de verschillende informatieproducten, en daarnaast allerlei hulpmiddelen en formats die gemeenten hebben gebruikt bij het versterken van hun informatiepositie. Doe er je voordeel mee! 

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door te registreren.

ACCOUNT AANVRAGEN