Nieuwsbericht

Indien dien dit bericht niet zichtbaar is dient u eerst in te loggen.

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht

Initiatieven gezocht aanpak cybercrime

19/02/2019

De samenleving digitaliseert en het plegen van strafbare feiten met behulp van informatietechnologie (ICT) is een groeiend fenomeen. Er is zowel internationaal, nationaal als lokaal veel aandacht voor het onderwerp cyber. Maar wat is het precies? Hoe en door wie kan deze criminaliteit het beste worden aangepakt?

Als overheid moeten we de verantwoordelijkheid van inwoners en ondernemers niet overnemen. Uitgangpunt is dat zij zelf maatregelen nemen om geen slachtoffer te worden (vergroten weerbaarheid). Bewustwording creëren van risico’s van cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit bij iedereen die actief is in de digitale wereld is een rode draad in de veiligheidsstrategie 2019-2022 Oost-Nederland (proactief en preventie). Daarnaast is de aanpak van criminelen die zich op grote schaal bezighouden met cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit een belangrijke prioriteit (opsporen en aanpakken).

Zicht krijgen op dit fenomeen in Oost-Nederland is een belangrijke stap in de richting van een aanpak. Voor een eerste inventarisatie zijn we daarom op zoek naar initiatieven en projecten op dit gebied. Ben jij betrokken bij een project op dit terrein in jouw district, bij één of meer gemeenten of andere partners? Dan horen we graag van je. Stuur een mail naar info@veiligheidsnetwerkon.nl en we nemen contact met je op.

Samen werken we aan een veilig Oost-Nederland.

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door te registreren.

ACCOUNT AANVRAGEN