Nieuwsbericht

Indien dien dit bericht niet zichtbaar is dient u eerst in te loggen.

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht

Hennep: actualisatie convenant / format jaarbericht

04/02/2019

Actualisatie hennepconvenant
In Oost Nederland zijn we vanuit Veiligheidsnetwerk Oost-Nederland de laatste maanden bezig geweest met een actualisatie van het hennep convenant Oost Nederland.
Deze actualisatie was noodzakelijk in verband met gemeentelijke herindelingen in Oost Nederland (waardoor in een aantal gevallen gemeentenamen zijn gewijzigd, dan wel nieuwe namen zijn toegevoegd) en gewijzigde wetgeving, waaronder de vervanging van de Wbp door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het geactualiseerde convenant wordt aan alle DVO's ter kennisname aangeboden.

Format jaarbericht hennep
In Oost-Nederland is behoefte om meer best practices te delen en de hennepindustrie zo goed mogelijk te verstoren. Door de Werkgroep Hennep Twente wordt hiervoor sinds 2018 een overzichtelijk format gebruikt voor de jaarberichten hennep. Dit format is op Oost-Nederland niveau gedeeld en positief ontvangen. Het format zal straks aan alle DVO’s aangeboden worden. Het staat uiteraard iedereen vrij dit format al dan niet te gebruiken. Voordeel van het gebruiken van hetzelfde format is dat het vergelijken met elkaar makkelijker en overzichtelijker is.

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door te registreren.

ACCOUNT AANVRAGEN