Nieuwsbericht

Indien dien dit bericht niet zichtbaar is dient u eerst in te loggen.

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht

Onderzoek naar beoordelingslocaties in Oost-Nederland

10/04/2019

Ryan Snelders, student Integrale Veiligheidskunde van de Saxion Hogeschool, heeft de afgelopen maanden in opdracht van het expertteam Kwetsbare personen onderzoek gedaan naar de beoordelingslocaties in Oost-Nederland.

Ryan over zijn onderzoek: "ik ben begonnen met het uitwerken van de onderoeksopdracht na het gesprek met de opdrachtgevers, Paul Wesseloo van de gemeente Enschede en Lourina Poot van het Veiligheidsnetwerk Oost-Nederland. Ik heb met heel veel mensen gesproken van politie, gemeenten, GGZ-instellingen en het openbaar ministerie. Ik ben uitgegaan van de bouwstenen zoals die door het landelijke Schakelteam geïntroduceerd zijn. De bouwstenen die ik bekeken heb zijn ‘melding’, ‘beoordeling en risico-taxatie’ en’ passend vervoer’. De resultaten staan in mijn onderzoeksverslag."

Op 4 juli heeft Ryan zijn onderzoeksrapport gepresenteerd aan het expertteam ‘Kwetsbare personen’. De aanbevelingen zijn door het expertteam onder de aandacht gebracht van de Bestuurlijke Begeleidingsgroep van het Veiligheidsnetwerk Oost-Nederland.

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door te registreren.

ACCOUNT AANVRAGEN