Nieuwsbericht

Indien dien dit bericht niet zichtbaar is dient u eerst in te loggen.

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht

Rising Star-problematiek

15/08/2019

Rising stars (jongeren die snel doorgroeien naar bovenlokale, criminele netwerken) is een heel actueel thema. In ONL willen met een aantal gemeenten en andere betrokken partijen pilots draaien om onder meer te zoeken naar effectieve interventies. Dit thema valt in de veiligheidsstrategie onder Kwetsbare Personen maar raakt ook duidelijk het onderwerp ONdermijning. Meer informatie hierover is de vinden op onze website.

Voor de zomer is er in Ede een regionale informatiebijeenkomsten geweest over dit onderwerp. De presentaties van Henk Ferwerda (Bureau Beke) en Karen Bulten en Sanae ... (gemeente Ede) zijn hier terug te vinden

Binnen Veiligheidsnetwerk Oost-Nederland zullen op een beperkt aantal plekken pilots op het thema Rising Stars starten. We bieden daarmee de mogelijkheid om kennis en expertise te delen en de juiste partijen bij elkaar te brengen. Binnen de veiligheidsstrategie valt ‘jeugd’ als subthema onder kwetsbare personen. De resultaten uit de pilots zullen naderhand gedeeld worden.

Op 8 juli is er een regionale bijeenkomst over jeugdcriminaliteit geweest waar Henk Ferwerda (Bureau Beke) en Karen Bulten en Sanae Smeets (gemeente Ede) presentaties gegeven hebben. De presentaties staan hier.

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door te registreren.

ACCOUNT AANVRAGEN