Nieuwsbericht

Indien dien dit bericht niet zichtbaar is dient u eerst in te loggen.

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht

Vacature Coordinator Veiligheidsnetwerk

10/10/2019

Leg je makkelijk contacten en haal je veel plezier uit het verbinden van organisaties en mensen? Hou je van veel afwisseling in je baan en ben je goed in het combineren van verschillende wensen tot één voorstel? Reageer dan op onze vacature voor 1 november 2019!

Coördinator Veiligheidsnetwerk Oost-Nederland (28-32 uur p/w)

Een resultaatgerichte en verbindende procesregisseur

Een werkdag van jou

Je werkdag begint met een ambtelijk integraal veiligheidsoverleg in een district of met een overleg met een bestuurder van één van de veiligheidspartners in Oost-Nederland. Terug op kantoor praat je verschillende personen bij over de ontwikkelingen binnen het expertteam cybercrime die binnen het netwerk met dit thema bezig zijn. Dit doe je per telefoon of mail. Daarna zoek je afstemming met netwerkpartners bij politie, gemeenten en OM over het protocol ruimingen synthetische drugsdumpingen. Met als doel het protocol zo op te stellen en aan te scherpen dat het in heel Oost-Nederland te gebruiken is. En tussendoor kijk je naar geschikte onderwerpen voor de volgende nieuwsbrief, handel je een paar vragen af, probeer je een aantal acties via het netwerk uit te zetten en bereid je de bijeenkomst jeugdcriminaliteit voor.

Het Veiligheidsnetwerk

Jouw werkveld is het Veiligheidsnetwerk. Jouw rol is het leggen en onderhouden van de verbindingen binnen en tussen alle betrokken partijen en personen. Het Veiligheidsnetwerk is een samenwerkingsverband van 76 gemeenten (provincies Gelderland en Overijssel), de politie, het OM, het RIEC en andere partijen die per thema aansluiten. Het Veiligheidsnetwerk is verantwoordelijk voor de uitvoering de Veiligheidsstrategie. De thema’s waar de komende jaren gezamenlijk aan gewerkt wordt zijn kwetsbare personen, ondermijning, informatievoorziening en cybercrime. Het netwerk kent een programmamanager en heeft een Bestuurlijke Begeleidingsgroep waarin burgemeesters, politie en OM vanuit Oost-Nederland richting geven aan de uitwerking van de thema’s door de expertgroepen. Het netwerk zorgt voor kennisdeling en levert een toegevoegde waarde in Oost-Nederland. Over twee jaar is er een volgende evaluatie van het Veiligheidsnetwerk.

Wat wij vragen

We zoeken een echte verbinder. Iemand die makkelijk contact legt en onderhoudt met mensen die op zowel bestuurlijke als ambtelijke niveaus binnen de genoemde organisaties werken. Kennis van de ambtelijke gang van zaken is daarbij belangrijk. Je kunt goed mensen enthousiasmeren, motiveren en meekrijgen. Je bent in staat kansen te zien en te pakken om het Veiligheidsnetwerk onder de aandacht van mensen te brengen.

De verschillen tussen de betrokken organisaties vragen van jou een flexibele houding waarbij je rekening houdt met de verschillende belangen. Je bent zelfstandig en hebt er lol in om met mensen aan het werk te zijn.

Wat wij bieden

Een baan waarbij elke dag anders is. De functie is en blijft, net als het netwerk, in ontwikkeling. Je werkt aan een doel, en bepaalt zelf hoe je dat wilt behalen. Je werkt zelfstandig, maar in afstemming met de programmamanager, een sparringpartner bij de politie en een communicatieadviseur. Per thema zijn er expertgroepen waar je mee samenwerkt en waarvan je de voortgang bewaakt. .

Het is een functie voor 28-32 uur per week.

Meer informatie

De functie is tijdelijk voor de periode van twee jaar met een optie tot verlenging. Je werkgever wordt de Veiligheidsregio Twente. Detachering vanuit je huidige functie is mogelijk. Je werklocatie is in overleg, maar in ieder geval binnen de regio Oost-Nederland, waarbij je geregeld naar Enschede komt voor afstemming.

Salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal schaal 11.

Solliciteren

Je CV en brief kun je tot en met vrijdag 1 november insturen door gebruik te maken van deze link. De sollicitatie gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 11 november, ’s middags op 11, 13 of 15 november.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de vacature? Bel dan met Violette van Heek, coördinator Veiligheidsnetwerk Oost-Nederland, via telefoonnummer 06 2574 1315.

 

Acquisitie op basis van deze vacature is niet gewenst.

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door te registreren.

ACCOUNT AANVRAGEN