Nieuwsbericht

Indien dien dit bericht niet zichtbaar is dient u eerst in te loggen.

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht

Terugblik bijeenkomst Oost-Nederland kansspelautoriteit

03/02/2020

Op 15 januari organiseerde Veiligheidsnetwerk Oost-Nederland een bijeenkomst voor boa's en wijkagenten over illegaal gokken.

Tijdens deze bijeenkomst gaf Ruud van Dalen van de Kansspelautoriteit, Ruud van Dalen, een presentatie worden over het toezicht en de handhaving op illegaal gokken en waar je op moet letten. Dus een theoretische uitleg, voor de praktijk. Denk aan : Welke vormen van illegaal gokken zijn er? Wat zijn de indicatoren voor illegaal gokken? Wat is een gokzuil? Hoe herken je een gokzuil? Wat moet geregistreerd worden? Wat moet opgenomen worden in een PV?

De bijeenkomst is als zeer interessant en leerzaam ervaren. "We werden inhoudelijk goed geïnformeerd over de bedrijfsvoering, samenstelling en publieke doelen van de Kansspelautoriteit.
Verder is ons medegedeeld wat onze mogelijkheden bestuursrechtelijk zijn bij het aantreffen van kansspelautomaten of illegale gokactiviteiten. We hebben door de informatie uit de bijeenkomst er meteen voor gezorgd dat wij op de juiste wijze als toezichthouders aangewezen worden om toe te zien op de naleving van de Wet op de kansspelen! Ik heb nu een realistisch beeld van actuele gokactiviteiten die plaatsvinden in de horeca. Ook weet ik wat wij als gemeentelijk toezichthouders kunnen en mogen doen bij het aantreffen van kansspelautomaten of illegale gokactiviteiten.", aldus Tom Bakkenes van de gemeente Deventer.

Belangrijk voor het goed kunnen optreden tegen illegale gokactiviteiten is  een goede samenwerking tussen de politie, gemeentelijke toezichthouders en de kansspelautoriteit. Daar heeft deze bijeenkomst aan bijgedragen.

De presentatie en andere handige documenten staan hier op de website. Om deze te kunnen dowloaden, heb je een account nodig.

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door te registreren.

ACCOUNT AANVRAGEN