Nieuwsbericht

Indien dien dit bericht niet zichtbaar is dient u eerst in te loggen.

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht

Veiligheidspraat VNON #2 | Mensenhandel

21/12/2021

Deze tweede editie van Veiligheidspraat staat het thema Mensenhandel centraal. Een actueel thema, ook in Oost-Nederland. Maar wat is het precies? Hoe kun je het herkennen? En hoe zorgen we als veiligheidspartners gezamenlijk voor een succesvolle integrale aanpak?
In een uur praten we je bij over het thema en beantwoorden we je vragen. De volgende interessante sprekers staan op het programma:

Maarten Noordzij
Senior officier van justitie mensenhandel/mensensmokkel, Openbaar Ministerie, Parket Oost-Nederland

De heer Noordzij legt uit wat mensenhandel precies inhoudt, wat de verschillende vormen van uitbuiting zijn (mensenhandel is meer dan gedwongen prostitutie alleen), en waarom het van belang is dat elke veiligheidspartner signalen van mensenhandel goed herkent en deelt met veiligheidspartners. Daarnaast praat hij je bij over de manieren waarop in Oost-Nederland de integrale aanpak is vormgegeven (en hoe je daar een steentje aan kunt bijdragen!).

Johan Stam
Korpsexpert mensenhandel/smokkel Politie Oost-Nederland

De heer Stam neemt je aan de hand van casuïstiek mee in de aard en omvang van mensenhandel in Oost-Nederland. Daarnaast legt hij uit hoe het toezicht op de prositutiesector is geregeld, en wat de politie onderneemt om prostituees uit benarde situaties van seksuele uitbuiting te halen.

Meld je nu aan!
Aanmelden kan (als je bent ingelogd) hier. Na aanmelding ontvang je een agenda uitnodiging met daarin een link naar de Teams-vergadering om in te schakelen. Werk je bij een organisatie binnen het Veiligheidsnetwerk, maar heb je nog geen inlog? Vraag dan een account aan via de button ‘Account aanvragen’ op veiligheidsnetwerkon.nl. 

Kennissessies VNON
De kennissessie over Mensenhandel is de tweede in een reeks, georganiseerd door het Veiligheidsnetwerk Oost-Nederland. Iedere twee maanden lichten we een actueel veiligheidsthema uit. Vanuit huis of op je werk kun je digitaal inschakelen en word je bijgepraat door experts over het thema. Daarnaast licht een collega van een van de expertteams van het Veiligheidsnetwerk de laatste stand van zaken toe en vertelt waar jij direct mee aan de slag kan.

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door te registreren.

ACCOUNT AANVRAGEN