Nieuwsbericht

Indien dien dit bericht niet zichtbaar is dient u eerst in te loggen.

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht

Veiligheidspraat VNON #4 | Maatschappelijke onrust

08/06/2022

Deze 4e editie van Veiligheidspraat op maandag 4 juli van 09:00 tot 10:00 uur staat het thema Maatschappelijke onrust centraal.

Het broeit in onze samenleving. Wantrouwen in de overheid, het gevoel niet gehoord te worden en boosheid over ongelijkheid veroorzaken onrust. De crisis rond Covid-19 geeft zuurstof aan complottheorieën. Sociale media vergroten tegenstellingen uit. Demonstraties en protesten nemen toe en gaan steeds vaker gepaard met geweld. Al deze ontwikkelingen versterken elkaar en kunnen de democratie ondermijnen.

Tijdens de vierde editie van #Veiligheidspraat neemt het Ondersteuningsnetwerk maatschappelijke onrust (Omo) je mee in de fenomenen en met welke hulpvraag je terecht kunt. 

Meld je nu aan!

Aanmelden kan (als je bent ingelogd) hier. Na aanmelding ontvang je een agenda uitnodiging met daarin een link naar de Teams-vergadering om in te schakelen. Werk je bij een organisatie binnen het Veiligheidsnetwerk, maar heb je nog geen inlog? Vraag dan een account aan via de button ‘Account aanvragen’ op veiligheidsnetwerkon.nl. 

Veiligheidspraat VNON

De kennissessie over Maatschappelijke onrust is de vierde in een reeks, georganiseerd door het Veiligheidsnetwerk Oost-Nederland. Iedere twee maanden lichten we een actueel veiligheidsthema uit. Vanuit huis of op je werk kun je digitaal inschakelen en word je bijgepraat door experts over het thema. Daarnaast licht een collega van een van de expertteams van het Veiligheidsnetwerk de laatste stand van zaken toe en vertelt waar jij direct mee aan de slag kan.

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door te registreren.

ACCOUNT AANVRAGEN