Agenda

 • 13 dec 2022

  Symposium Zicht op jonge aanwas
  Burgerzaal Stadhuis Deventer, Grote Kerkhof 1 Deventer

  Het Veiligheidsnetwerk Oost- Nederland, Provincie Gelderland en City Deal Zicht op Ondermijning nodigen je van harte uit voor het Symposium Zicht op jonge aanwas

  Wanneer:    13 december 2022, van 09.30 tot 16.30 uur.

  Voor wie:    Gemeenten en partners binnen het veiligheidsnewerk Oost-                          Nederland die iets te maken hebben met Rising stars / Jonge                      aanwas (inclusief beslissers en beleidsbepalers en                                          portefeuillehouders, alle adviseurs veiligheid binnen het                                Veiligheidsnetwerk Oost- Nederland)

  Waar:          Burgerzaal, stadhuis Deventer. Grote Kerkhof 1, Deventer

   

  Hoe kunnen we als keten op een effectieve manier inzicht krijgen op het fenomeen Jonge aanwas/ Rising Stars? Hoe kan data en andere informatie ons daarbij ondersteunen op een manier die leidt naar preventieve maatregelen en handelingsperspectieven?

 • 14 nov 2022

  Veiligheidspraat VNON #5| Online aangejaagde ordeverstoring
  Teams (digitaal)

  Gemeenten lijken steeds vaker geconfronteerd te worden met ordeverstoringen die online beginnen of online versterkt worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om onrust rondom politieke besluiten, overlast door groepen en individuen, oproepen tot demonstraties, illegale evenementen en het versterken van tegenstellingen tussen inwoners.

 • 10 nov 2022

  Bijeenkomst Maatschappelijk onrust
  Stadhuis Deventer, Grote Kerkhof 1 Deventer

  Het Veiligheidsnetwerk Oost-Nederland en het CCV nodigt jullie uit voor een interactief programma over het onderwerp maatschappelijke onrust op donderdag 10 november van 14.00-16.00 uur. Hoe valt maatschappelijke onrust beter te begrijpen, te voorzien of wellicht zelfs te voorkomen? Wat komt er nog op ons af?

 • 4 jul 2022

  Veiligheidspraat VNON #4 | Maatschappelijke onrust
  Teams (digitaal)

  Tijdens de vierde editie van #Veiligheidspraat neemt het Ondersteuningsnetwerk maatschappelijke onrust (Omo) je mee in de fenomenen en met welke hulpvraag je terecht kunt. 

 • 24 mei 2022

  Bijeenkomst digitale criminaliteit | Platform IVZ Twente
  Erve Asito, Almelo

  Op dinsdagmiddag 24 mei organiseert het Platform IVZ een bijeenkomst voor professionals die in Twente betrokken zijn bij de aanpak van digitale criminaliteit. 

 • 4 apr 2022

  Veiligheidspraat VNON #3 | Informatie delen
  Teams (digitaal)

  Deze derde editie van Veiligheidspraat staat het thema Informatie delen centraal.

  Gemeente, politie en andere ketenpartners werken samen bij de integrale aanpak van complexe veiligheidsvraagstukken. Goede informatie-uitwisseling is daarbij een belangrijke voorwaarde. Maar het delen van gegevens leidt nogal eens tot discussie. Wat mag er wel en wat mag er niet? En op grond waarvan? En welke tools zijn er beschikbaar om hier een goede afweging in te maken?

 • 14 feb 2022

  Leergang datagedreven werken binnen ondermijning
  online

  We leven in een datagedreven wereld. Er is nu meer data beschikbaar dan ooit tevoren, ook over fenomenen als ondermijnende criminaliteit. Maar hoe kan deze data jou helpen in jouw dagelijks werk? Waarom zou je data gebruiken voor de aanpak van ondermijning in jouw gemeente? Wat kun je er praktisch mee doen? Datagedreven werken is soms nog een abstract en theoretisch onderwerp. Om zelf te ervaren wat het precies is en wat je er praktisch mee kunt doen, organiseren we ‘The bridge: moord op de Erasmusbrug’. Met deze datagame ervaar je hoe datagedreven werken jou kan helpen om een moord op te lossen! Deze digitale bijeenkomst vindt plaats op 14 februari van 14.00 tot 16.00 uur.

 • 8 feb 2022

  Workshop casus- en procesregie op ondermijning
  Stadhuis gemeente Arnhem

  Het expertteam informatiegestuurd werken van het Veiligheidsnetwerk Oost-Nederland nodigt je uit om deel te nemen aan de workshop casus-en procesregie op ondermijning voor gemeenten. 

 • 10 jan 2022

  Veiligheidspraat VNON #2 | Mensenhandel
  Teams (digitaal)

  Deze tweede editie van Veiligheidspraat staat het thema Mensenhandel centraal. Een actueel thema, ook in Oost-Nederland. Maar wat is het precies? Hoe kun je het herkennen? En hoe zorgen we als veiligheidspartners gezamenlijk voor een succesvolle integrale aanpak? In een uur praten we je bij over het thema en beantwoorden we je vragen.

 • 1 nov 2021

  Veiligheidspraat VNON #1 | OMG’s
  Teams (digitaal)

  Op maandag 1 november 09:00 uur vindt de eerste Veiligheidspraat van het Veiligheidsnetwerk Oost-Nederland plaats. Het thema van deze eerste editie is Outlaw Motorcycle Gangs. In een uur word je bijgepraat over dit thema. Wat is de stand van zaken in Nederland na het verbod? En hoe zit dat in Oost-Nederland? En wat kun je als gemeente of veiligheidspartner doen?

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door te registreren.

ACCOUNT AANVRAGEN