Agenda

 • 16 mei 2024

  Save the date: bijeenkomst fenomenen polarisatie en radicalisering
  MAC³PARK stadion van PEC Zwolle

  Activisme, Extremisme en Radicalisering in beeld; een ontmoeting tussen wij en zij!

                                   Aan welke kant sta jij?

   

  We zien dat afgelopen jaren het publieke debat is verhard. Het onderstrepen van het eigen gelijk is soms belangrijker geworden dan het aangaan van het gesprek. Verschillende ontwikkelingen hebben een bijdrage geleverd aan een groeiend anti-overheidssentiment dat heerst in Nederland. Hierbij valt te denken aan (de aanpak van) de Covid-19 pandemie, de discussie over stikstof of bijvoorbeeld de moeilijke financiële situatie waarin meer mensen zich bevinden. Dit komt tot uiting door het opzeggen van ‘het contract’ dat burgers denken te hebben met de overheid, het niet betalen van belasting of door te stellen dat de feiten van de wetenschappelijke (overheids)instellingen niet de echte feiten zijn. Maar ook online krijgt dit vorm. Bijvoorbeeld door kritische uitingen of het bedreigen van mensen met een publiekelijk ambt. Ook het opruien van elkaar en aanzetten tot onrust en demonstraties, of juist het aankondigen van tegendemonstraties en het met geweld ingrijpen is geen nieuw fenomeen meer. Tevens biedt de online-wereld ruimte om elkaar op te zoeken, ideeën uit te wisselen en geeft het de ruimte om je als groep te organiseren..

 • 16 apr 2024

  Roadshow barrièremodel online aangejaagde ordeverstoringen Zwolle
  Provincie Overijssel (Luttenbergstraat 2, 8012 EE Zwolle Overijssel)

  Weet jij hoe te handelen bij (dreigende) online aangejaagde openbare ordeverstoringen? Veel lokale overheden zijn op zoek naar manieren om op te treden tegen strafbare en onrechtmatige uitingen op het Internet die een gevaar opleveren voor de openbare orde. Tijdens de roadshow barrièremodel online aangejaagde ordeverstoringen op 16 april 2024 krijg je inzicht in de mogelijkheden die er zijn en kun je aan de slag met een eigen praktijksituatie. 

 • 9 apr 2024

  Roadshow barrièremodel online aangejaagde ordeverstoringen Arnhem
  Huis der Provincie, Markt 11, Arnhem

  Weet jij hoe te handelen bij (dreigende) online aangejaagde openbare ordeverstoringen? Veel lokale overheden zijn op zoek naar manieren om op te treden tegen strafbare en onrechtmatige uitingen op het internet die een gevaar opleveren voor de openbare orde. Tijdens de roadshow ‘barrièremodel online aangejaagde ordeverstoringen’ op 9 april 2024 krijg je inzicht in de mogelijkheden die er zijn en kun je aan de slag met een eigen praktijksituatie.

 • 2 apr 2024

  Echt Niet Vandaag: Actiedag tegen digitale criminaliteit
  Oost-Nederland

  Cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit komen tegenwoordig dagelijks voor. De cijfers liegen er niet om. Kom in actie!

 • 16 nov 2023

  Kennisevent Digitale criminaliteit
  Risk Factory, Twente Safety Campus, Enschede.

  Het Platform IVZ Twente organiseert op donderdag 16 november een kennisevent digitale criminaliteit bij de Risk Factory op de Twente Safety Campus in Enschede. Ben jij betrokken bij het thema en werkzaam in Oost-Nederland? Dan ben je van harte uitgenodigd op deze interessante middag.


 • 17 aug 2023

  Symposium ‘Governance van Cybercrime – tussen lokaal, regionaal en (inter)nationaal’
  De Haagse Hogeschool

  Het Expertisenetwerk Cyberweerbaar NL nodigt u van harte uit voor het symposium ‘Governance van Cybercrime – tussen lokaal, regionaal en (inter)nationaal’, dat exclusief wordt georganiseerd voor (cyber)burgemeesters, politie en OM en partners van Cyberweerbaar NL. 

 • 4 mrt 2023

  re_B00TCMP
  Goffertstadion (NEC), Nijmegen

  De re_B00TCMP is een event speciaal voor jongeren met interesse én skills op het gebied van IT! We willen je graag laten zien welke uitdagingen je online tegen kunt komen. En daarnaast ook laten zien welke vette kansen er zijn op dit gebied!

 • 6 feb 2023

  Veiligheidspraat VNON #6 | Hackshield
  Teams (digitaal)

  Digitale criminaliteit is een groeiend probleem binnen het veiligheidsdomein. Bij de aanpak zijn verschillende partijen betrokken en worden er talrijke initiatieven ontplooid op het gebied van preventie en bewustwording. Een van deze initiatieven is Hackshield.

 • 13 dec 2022

  Symposium Zicht op jonge aanwas
  Burgerzaal Stadhuis Deventer, Grote Kerkhof 1 Deventer

  Het Veiligheidsnetwerk Oost- Nederland, Provincie Gelderland en City Deal Zicht op Ondermijning nodigen je van harte uit voor het Symposium Zicht op jonge aanwas

  Wanneer:    13 december 2022, van 09.30 tot 16.30 uur.

  Voor wie:    Gemeenten en partners binnen het veiligheidsnewerk Oost-                          Nederland die iets te maken hebben met Rising stars / Jonge                      aanwas (inclusief beslissers en beleidsbepalers en                                          portefeuillehouders, alle adviseurs veiligheid binnen het                                Veiligheidsnetwerk Oost- Nederland)

  Waar:          Burgerzaal, stadhuis Deventer. Grote Kerkhof 1, Deventer

   

  Hoe kunnen we als keten op een effectieve manier inzicht krijgen op het fenomeen Jonge aanwas/ Rising Stars? Hoe kan data en andere informatie ons daarbij ondersteunen op een manier die leidt naar preventieve maatregelen en handelingsperspectieven?

 • 14 nov 2022

  Veiligheidspraat VNON #5| Online aangejaagde ordeverstoring
  Teams (digitaal)

  Gemeenten lijken steeds vaker geconfronteerd te worden met ordeverstoringen die online beginnen of online versterkt worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om onrust rondom politieke besluiten, overlast door groepen en individuen, oproepen tot demonstraties, illegale evenementen en het versterken van tegenstellingen tussen inwoners.

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door te registreren.

ACCOUNT AANVRAGEN