Agenda

 • 24 mei 2022

  Bijeenkomst digitale criminaliteit | Platform IVZ Twente
  Erve Asito, Almelo

  Op dinsdagmiddag 24 mei organiseert het Platform IVZ een bijeenkomst voor professionals die in Twente betrokken zijn bij de aanpak van digitale criminaliteit. 

 • 4 apr 2022

  Veiligheidspraat VNON #3 | Informatie delen
  Teams (digitaal)

  Deze derde editie van Veiligheidspraat staat het thema Informatie delen centraal.

  Gemeente, politie en andere ketenpartners werken samen bij de integrale aanpak van complexe veiligheidsvraagstukken. Goede informatie-uitwisseling is daarbij een belangrijke voorwaarde. Maar het delen van gegevens leidt nogal eens tot discussie. Wat mag er wel en wat mag er niet? En op grond waarvan? En welke tools zijn er beschikbaar om hier een goede afweging in te maken?

 • 14 feb 2022

  Leergang datagedreven werken binnen ondermijning
  online

  We leven in een datagedreven wereld. Er is nu meer data beschikbaar dan ooit tevoren, ook over fenomenen als ondermijnende criminaliteit. Maar hoe kan deze data jou helpen in jouw dagelijks werk? Waarom zou je data gebruiken voor de aanpak van ondermijning in jouw gemeente? Wat kun je er praktisch mee doen? Datagedreven werken is soms nog een abstract en theoretisch onderwerp. Om zelf te ervaren wat het precies is en wat je er praktisch mee kunt doen, organiseren we ‘The bridge: moord op de Erasmusbrug’. Met deze datagame ervaar je hoe datagedreven werken jou kan helpen om een moord op te lossen! Deze digitale bijeenkomst vindt plaats op 14 februari van 14.00 tot 16.00 uur.

 • 8 feb 2022

  Workshop casus- en procesregie op ondermijning
  Stadhuis gemeente Arnhem

  Het expertteam informatiegestuurd werken van het Veiligheidsnetwerk Oost-Nederland nodigt je uit om deel te nemen aan de workshop casus-en procesregie op ondermijning voor gemeenten. 

 • 10 jan 2022

  Veiligheidspraat VNON #2 | Mensenhandel
  Teams (digitaal)

  Deze tweede editie van Veiligheidspraat staat het thema Mensenhandel centraal. Een actueel thema, ook in Oost-Nederland. Maar wat is het precies? Hoe kun je het herkennen? En hoe zorgen we als veiligheidspartners gezamenlijk voor een succesvolle integrale aanpak? In een uur praten we je bij over het thema en beantwoorden we je vragen.

 • 1 nov 2021

  Veiligheidspraat VNON #1 | OMG’s
  Teams (digitaal)

  Op maandag 1 november 09:00 uur vindt de eerste Veiligheidspraat van het Veiligheidsnetwerk Oost-Nederland plaats. Het thema van deze eerste editie is Outlaw Motorcycle Gangs. In een uur word je bijgepraat over dit thema. Wat is de stand van zaken in Nederland na het verbod? En hoe zit dat in Oost-Nederland? En wat kun je als gemeente of veiligheidspartner doen?

 • 20 mei 2021

  Webinar City Deal Zicht op Ondermijning
  online

  Het Veiligheidsnetwerk Oost- Nederland, Provincie Gelderland en City Deal Zicht op Ondermijning nodigen je van harte uit voor een Webinar over deze City Deal en de opgedane inzichten.

  Wanneer: 20 mei, van 14.00 tot 17.00 uur.

  Voor wie: alle adviseurs veiligheid binnen het Veiligheidsnetwerk Oost- Nederland

  Waar: online

 • 7 jan 2021

  Training Rijker Verantwoorden
  online

  Ben je op zoek naar andere methoden van verantwoorden? Meld je dan aan voor de training Rijker Verantwoorden. In deze training wordt je meegenomen in de methode en laten we je zien hoe je jouw project of programma kunt vatten in een theorie van verandering en daar rijke vormen van verantwoording voor kunt bedenken en inzetten. 

  De traing vindt plaats op 7 en 28 januari 2021 van 09.00 - 13.00 uur. 

  Vanwwege de coronamaatregelen zal de training digitaal plaatsvinden. 

  Deelname is kostenloos. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen. 

   

 • 9 nov 2020

  Masterclass Datagedreven Werken binnen Veiligheid & Ondermijning (online)
  online

  Van Dam & Oosterbaan en Veelzijdig Veilig organiseren een online masterclass Datagedreven werken binnen Veiligheid & Ondermijning. 

 • 8 jul 2020

  Webinar ‘Informatieprotocol bij de aanpak van ondermijning
  Webinar

  Het CCV organiseert ism Het Ministerie van Justitie en Veiligheid een Webinar ‘Informatieprotocol bij de aanpak van ondermijning'

  Recentelijk is het modelinformatieprotocol intragemeentelijke informatiedeling bij de aanpak van ondermijning opgeleverd.  In het modelprotocol wordt op basis van een juridische analyse aan de hand van een stappenplan een transparante werkwijze voor gemeenten uitgewerkt, voor het verder verwerken van gegevens binnen een gemeente.

  In deze webinar neemt de mevrouw mr. Marte van Graafeiland (Pels Rijcken advocaten) gemeenten mee in het gebruik van het modelprotocol. Verder zal mevrouw mr. Cisline Basmagi (gemeente Rotterdam) ervaringen delen over praktische invulling van informatiedeling en het toepassen van het protocol binnen de gemeente Rotterdam. Tevens is er gelegenheid om tijdens en vooraf vragen te stellen, die tijdens webinar behandeld kunnen worden.

   

  Waarom meedoen?

  • Waardevolle tips van deskundigen.
  • Deelname is gratis voor gemeenten
  • Wat wil je weten? Je krijgt antwoord in het webinar (of na afloop).

   

  Aanmelden voor het Webinar (8 juli, 10:00-11:30) kan via deze link : https://nl.surveymonkey.com/r/V3TDKTB

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door te registreren.

ACCOUNT AANVRAGEN