Nieuwsbericht

Indien dien dit bericht niet zichtbaar is dient u eerst in te loggen.

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht

Voortgang Veiligheidsstrategie 2019-2022

29/03/2019

De nieuwe Veiligheidsstrategie 2019-2022 en het bijbehorende financieel voorstel zijn in vier van de vijf Districtelijke Veiligheidsoverleggen (DVO) besproken.

De inhoud van de Veiligheidsstrategie is in deze vier DVO’s akkoord bevonden. Als het laatste DVO ook hiermee instemt, kan het formeel worden vastgesteld in het Bestuurscollege van 24 april a.s., samen met het Meerjarenbeleidsplan (MJB) van de politie.

Het MJB van de politie en de Veiligheidsstrategie horen namelijk bij elkaar. De thema’s van de nieuwe Veiligheidsstrategie zijn één op één overgenomen in het MJB; de Veiligheidsstrategie is dus een bestuurlijk kader voor de politie in Oost-Nederland. Het MJB moet formeel ter consultatie aan alle 76 gemeenteraden worden voorgelegd voordat het Bestuurscollege het kan vaststellen.

Het financieel voorstel
De DVO’s van IJsselland en Gelderland-Zuid zijn ook akkoord met het financieel voorstel. Dit voorstel houdt in dat de lasten nu over alle deelnemende partners verdeeld worden. Voor gemeenten betekent dit een bijdrage van zeven cent per inwoner, voor de duur van vier jaar. De DVO’s van Twente en Gelderland-Midden hebben aangegeven eerst nog een verduidelijking op een aantal punten te willen hebben. Zo is het niet voor iedereen duidelijk hoe het Veiligheidsnetwerk en het RIEC zich tot elkaar verhouden, wat men krijgt voor deze gevraagde bijdrage en is er behoefte aan een overzicht van het veiligheidsdomein in Oost-Nederland.

Over het financieel voorstel zal uiteindelijk iedere gemeente afzonderlijk een besluit moeten nemen. Door het voorstel nu al aan de DVO’s voor te leggen (met het verzoek dit met positief advies in de interne besluitvorming te brengen), is geprobeerd rekening te houden met de begrotingscyclus van gemeenten (de voorjaarsnota).

Vragen en opmerkingen zijn van harte welkom! info@veiligheidsnetwerkon.nl.

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door te registreren.

ACCOUNT AANVRAGEN