Nieuws

Hier vindt u een automatisch gegenereerd overzicht van nieuwsberichten op het gebied van veiligheid.

Heeft u een interessante bijeenkomst om te plaatsen op onze agenda? Stuur de gegevens dan naar info@veiligheidsnetwerkon.nl.

 • 17 nov 2023

  Factsheet meldpunten Online Fraude

  Waar kun je terecht voor passende hulp bij online fraude? Er zijn in Nederland diverse organisaties waar slachtoffers van online fraude melding kunnen doen. Dat betekent dat de situatie van het slachtoffer bepaalt waar hij melding moet doen of de best passende hulp kan krijgen. Maar hoe kom je er als medewerker van zo’n meldpunt achter naar welk meldpunt je doorverwijst voor de best passende hulp? 

 • 5 sep 2023

  Save the date: Seminar jeugdzorg en veiligheid op 14 november

  Wil je meer weten over de aanpak van jeugdcriminaliteit? En inspiratie en kennis opdoen over hoe het wijkteam effectief kan samenwerken met de strafrechtpartners om jeugdcriminaliteit te voorkomen? Begrijpen wat forensische jeugdhulp precies is en leren van goede voorbeelden uit het land?

 • 17 aug 2023

  Uitnodiging Symposium 22/9: Governance van Cybercrime

  Het Expertisenetwerk Cyberweerbaar NL nodigt u van harte uit voor het symposium ‘Governance van Cybercrime – tussen lokaal, regionaal en (inter)nationaal’, dat exclusief wordt georganiseerd voor (cyber)burgemeesters, politie en OM en partners van Cyberweerbaar NL. Het programma treft u hier en in de bijlage. Aanmelden kan via de link onderaan dit bericht.

 • 17 aug 2023

  Congres Samen digitaal veilig: Gemeenten aan de slag!

  Digitale veiligheid raakt iedereen! Van inwoners en ondernemers, tot onze infrastructuur en de gehele gemeentelijke organisatie. Als bestuurders en beleidsmakers hebben we hier dagelijks mee te maken. Maar de klok tikt. Zijn we wel echt voorbereid op de veilige digitale toekomst? Hoe zorgen we voor meer kennis en grotere betrokkenheid op het thema? We kunnen niet langer wegkijken en moeten digitale veiligheid prioriteit maken!  

   

 • 31 jan 2023

  re_B00TCMP | 4 maart 2023

  De re_B00TCMP is een event speciaal voor jongeren met interesse én skills op het gebied van IT! We willen je graag laten zien welke uitdagingen je online tegen kunt komen. En daarnaast ook laten zien welke vette kansen er zijn op dit gebied!

 • 9 jan 2023

  Better Safe Than Sorry Gelderland Zuid

  Tweede editie van het congres 'Better Safe Than Sorry'. Met een bijdrage van Daniel Verlaan, techjournalist van RTL Nieuws, het cybercrimeteam van de politie-eenheid Oost-Nederland, het verhaal van een slachtoffer en een paneldiscussie over de opkomst van criminaliteit op de de digitale snelweg, cybercrime en cybersecurity.