Nieuwsbericht

Indien dien dit bericht niet zichtbaar is dient u eerst in te loggen.

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht

Bestuurscollege stelt Veiligheidsstrategie vast

26/06/2019

De Veiligheidsstrategie Oost-Nederland 2019-2022 is definitief na de bespreking daarvan in het Bestuurscollege van eind april jl. Nu gaan we aan de slag met de uitwerking van de thema's en de verschillende onderdelen daarbinnen.

Tegelijkertijd vraagt de uitvoering om inzet van en financiering door alle deelnemende partners (76 gemeenten, OM, politie, RIEC). Aan alle gemeenten wordt gevraagd om 7 cent per inwoner per jaar bij te dragen, voor de periode 2020-2023. Er is naar iedere gemeente een brief met Q&A verstuurd, met het verzoek het liefst vòòr 11 juli a.s. te laten weten of de gemeente bereid is om het veiligheidsnetwerk de komende vier jaren financieel te ondersteunen. Mocht dat nog niet helder zijn, dan wordt verzocht om in ieder geval de datum aan te geven waarop dat wel helder zal zijn.

De Bestuurlijke Begeleidingsgroep (BBG) hoopt medio juli een beeld te kunnen vormen van de participatie in Oost-Nederland. Dit najaar zal de BBG dan definitief besluiten of het (financieel) haalbaar is om het veiligheidsnetwerk voortzetten, afhankelijk van het aantal deelnemende partners. Het netwerk heeft namelijk alleen een recht van bestaan als het overgrote deel van alle gemeenten bereid is dit financieel te steunen en alle partners inzet willen plegen. Tot op heden lijkt continuering van het veiligheidsnetwerk haalbaar.

Voor vragen of meer informatie, mail naar info@veiligheidsnetwerkon.nl

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door te registreren.

ACCOUNT AANVRAGEN