Agenda

Roadshow barrièremodel online aangejaagde ordeverstoringen Arnhem

Datum:09 Apr 2024
Tijd:9.00 - 13.15 uur
Locatie:Huis der Provincie, Markt 11, Arnhem

Weet jij hoe te handelen bij (dreigende) online aangejaagde openbare ordeverstoringen? Veel lokale overheden zijn op zoek naar manieren om op te treden tegen strafbare en onrechtmatige uitingen op het internet die een gevaar opleveren voor de openbare orde. Tijdens de roadshow ‘barrièremodel online aangejaagde ordeverstoringen’ op 9 april 2024 krijg je inzicht in de mogelijkheden die er zijn en kun je aan de slag met een eigen praktijksituatie.

Programma

Op 9 april 2024 presenteren we je het nieuwe barrièremodel online aangejaagde ordeverstoringen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Dit barrièremodel is specifiek ontwikkeld om gemeenten te helpen bij het beheersen van situaties die variëren van uit de hand gelopen grappen tot politieke opstanden en rellen. Het model brengt het proces van online aangejaagde ordeverstoringen in kaart. Per stap wordt inzichtelijk gemaakt welke gelegenheden, signalen en partijen een rol spelen. Vervolgens wordt aangegeven welke barrières, zowel juridisch als niet-juridisch, je kunt inzetten om online aangejaagde ordeverstoringen te beheersen of voorkomen. Tijdens de roadshow ga je in subgroepen aan de slag met lokale casuïstiek.

Voor wie

Deze roadshow wordt in Arnhem georganiseerd voor de gemeenten in Oost-Nederland. Ben jij een ambtenaar OOV of werk je bij de politie of het OM? Meld je dan vóór 26 maart 2024 aan via het aanmeldformulier. 

Organisatie

Het Veiligheidsnetwerk Oost-Nederland en de provincie Gelderland organiseren de roadshow in samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en Project Online Content Moderatie (PrOCoM). Voor vragen over deze bijeenkomst kun je contact opnemen met Siènne Stoker van het CCV.

Direct aanmelden

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door te registreren.

ACCOUNT AANVRAGEN