Agenda

Save the date: bijeenkomst fenomenen polarisatie en radicalisering

Datum:16 May 2024
Tijd:13.00 - 17.00 uur
Locatie:MAC³PARK stadion van PEC Zwolle

Activisme, Extremisme en Radicalisering in beeld; een ontmoeting tussen wij en zij!

                                 Aan welke kant sta jij?

 

We zien dat afgelopen jaren het publieke debat is verhard. Het onderstrepen van het eigen gelijk is soms belangrijker geworden dan het aangaan van het gesprek. Verschillende ontwikkelingen hebben een bijdrage geleverd aan een groeiend anti-overheidssentiment dat heerst in Nederland. Hierbij valt te denken aan (de aanpak van) de Covid-19 pandemie, de discussie over stikstof of bijvoorbeeld de moeilijke financiële situatie waarin meer mensen zich bevinden. Dit komt tot uiting door het opzeggen van ‘het contract’ dat burgers denken te hebben met de overheid, het niet betalen van belasting of door te stellen dat de feiten van de wetenschappelijke (overheids)instellingen niet de echte feiten zijn. Maar ook online krijgt dit vorm. Bijvoorbeeld door kritische uitingen of het bedreigen van mensen met een publiekelijk ambt. Ook het opruien van elkaar en aanzetten tot onrust en demonstraties, of juist het aankondigen van tegendemonstraties en het met geweld ingrijpen is geen nieuw fenomeen meer. Tevens biedt de online-wereld ruimte om elkaar op te zoeken, ideeën uit te wisselen en geeft het de ruimte om je als groep te organiseren..

Uitnodiging

Tijdens de bijeenkomst op 16 mei 2024 van 13.00 – 17.00 bij het MAC³PARK stadion van PEC Zwolle wordt je meegenomen in de verschillende fenomenen en handelingskader.

Noteer deze datum vast in je agenda. Meer informatie en het programma volgen binnenkort vanuit het Regionale Coördinatie Integrale Veiligheid (RCIV) IJsselland.

Voor wie

Deze bijeenkomst wordt  georganiseerd voor IJssellandse bestuurders, ambtenaren veiligheid en sociaal domein, procesregisseurs zorg & veiligheid en partners op het terrein van zorg en veiligheid.

Organisatie

Het RCIV IJsselland  organiseert de bijeenkomst in samenwerking met de gemeente Zwolle, het Zorg- en Veiligheidshuis IJsselland en Veiligheidsnetwerk Oost-Nederland. Voor vragen over deze bijeenkomst kun je contact opnemen met Rita Heilbronn van het RCIV via r.heilbron@deventer.nl.

Direct aanmelden

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door te registreren.

ACCOUNT AANVRAGEN